Lonneke de Best yoga

   'Bewegen vanuit aandacht & ruimte'

Yin Yoga Retreat Oostenrijk 

Woensdag 17 mei t/m dinsdag  23 mei 2023

Haus Gartner, Neukirchen am Grossvenediger, Oostenrijk.
In Oostenrijk daar waar de natuur magisch is door zijn prachtige groene bossen, kleine riviertjes en watervallen.

Meteen aanmelden? Scroll naar beneden voor het aanmeldformulier.


Wij zijn Lonneke en Jolanda (Yin yoga docente en eigenaresse van Haus Gartner.)
In 2015 hebben we elkaar leren kennen toen we allebei de Aspi deden, een spirituele opleiding. Sindsdien is er een mooie vriendschap ontstaan. We hebben gesprekken met elkaar waarin we verbinden, verdiepen en leren van elkaar en onze ervaringen in het leven. Deze krachten willen we bundelen en samenbrengen in onze Yin Yoga Retreat. 

Programma
In de ochtend starten we met ontspannen Yin Yoga lessen. Overdag heb je vrije tijd om te genieten van de mooie natuur of schilderachtige dorpjes in de omgeving. Ook maken we wandelingen in de natuur, zullen er meditaties en verdiepende sessies zijn. In de avond sluiten we af met Yin & Yoga Nidra lessen. Afwisselend worden deze lessen begeleidt met handpan &  klankschalen. Er is altijd de vrije keuze om niet mee te doen met het programma. 


Yin yoga
Deze rustige vorm van yoga geeft een diepe verbinding met jezelf en heeft een kalmerende en ontspannende werking. Het stimuleert het bindweefsel, banden, pezen en gewrichten waardoor je op den duur meer ruimte, kracht en flexibiliteit in het lichaam kan ervaren. Bovendien geeft Yin yoga je de mogelijkheid jezelf tegen te komen op lichamelijk, mentaal en emotioneel vlak.


Haus Gartner - Logies
Net buiten het schilderachtige dorpje Neukirchen am  Großvenediger ligt Haus Gartner, omringd door weilanden, bossen en bergen. Er zijn één en twee persoonskamers met balkon, eigen badkamer en twee gezamenlijke keukens. Ook is er een grote tuin aanwezig om onder de appelboom te relaxen.


Vanuit Haus Gartner kun je verschillende prachtige wandelingen maken. Op tien minuten lopen ligt de Blau See en op twintig minuten lopen door de weilanden en het bos kom je bij een prachtige waterval, Untersulzbach Wasserfall.

 

 


Kosten 
€ 639,- p.p voor 1 persoon hier eventueel nog een foto slaapkamer?
(eigen slaapkamer, ontbijt en programma)
€ 579,- bij 2 personen
(gedeelde slaapkamer, ontbijt en programma)
Niet inbegrepen vlucht of autoreis naar Oostenrijk/ lunch en avondeten
Inclusief bij de kamers/keukens: beddengoed, handdoeken, theedoeken en eindschoonmaak.


Nadat je je hebt aangemeld ontvang je een bevestigings e-mail met gegevens voor een aanbetaling van € 200,00 (op zijn vroegst in 2023). In de maand voorafgaande aan de week sturen wij een tweede e-mail met een betaalverzoek voor het restant van het bedrag.
Mocht de week i.v.m. corona maatregelen niet door kunnen gaan dan worden de betalingen volledig teruggestort. Zowel de organisatie als de deelnemers behouden het recht de week i.v.m. ziekte of andere acute omstandigheden te annuleren. Hier geldt ook dat de volledige betaling wordt teruggestort.
Deelname aan de activiteiten van deze week zijn geheel op eigen risico

Maaltijden
Het ontbijt bestaat uit diverse verse broodjes, yoghurt, fruit en verschillende soorten beleg (zoet en hartig), die gedurende de week in voldoende mate en vers aangevuld zullen worden. Op beide verdiepingen van Haus Gartner is een gezamenlijke keuken waar je je ontbijt kunt maken en nuttigen. Het is natuurlijk ook mogelijk om op je eigen balkon van het ontbijt te genieten. We zullen bij deelnemers van tevoren informeren of er rekening gehouden moet worden met een bepaald dieet.
Voor de lunch en het avondmaal kun je ervoor kiezen om hiervoor zelf inkopen te doen of dit in één van de Gasthoven in de nabije omgeving te nuttigen. De beide keukens van Haus Gartner hebben een koelvrieskast, kookstel, oven, magnetron en vaatwasser. Voor diegenen die met de trein of vliegtuig zijn gekomen, zullen we twee momenten in de week prikken waarop we samen naar de supermarkt rijden.

Reisinformatie
Vliegtuig
Vluchten met Transavia komen/vertrekken van Innsbrück op zondag en woensdag, vanaf daar kun je de trein nemen naar Kitzbühel waar je tegen een kleine vergoeding opgehaald kan worden van het station. www.transavia.com Op de app Trainline kun je gemakkelijk een treinreis boeken
Treinreis
Het is ook mogelijk om met de trein van Nederland naar Kitzbühel te gaan en dan opgehaald te worden vanaf het station in Kitzbühl. Deze reis kun je boeken via de app Trainline of de app NS International
Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om met eigen vervoer te komen of een auto te huren in Oostenrijk : www.easyterra.at


Het is mogelijk om extra nachten bij te boeken wanneer er plek is.
Bij vragen kun je altijd mailen met Jolanda debruijnejolanda@gmail.com

 Of bellen op: +43 6702013481

 • Rivier
 • Krimmler Waterval
 • Haus Gartner met tuin
 • Blausee
 • Zonsondergang vanuit Haus Gartner
 • Untersulzbach Waterval
 • Bloesem
 • Tuin
 • Tuin uitzicht
 • Voorkant huis
 • Slaapkamer


Wie zijn wij?

Wij zijn Lonneke en Jolanda.
In 2015 hebben we elkaar leren kennen toen we allebei de Aspi deden, een spirituele opleiding. Sindsdien is er een mooie vriendschap ontstaan. We hebben gesprekken met elkaar waarin we verbinden, verdiepen en leren van elkaar en onze ervaringen in het leven. Deze krachten willen we bundelen en samenbrengen in onze Yin Yoga Natuur Retreat.Lonneke 


Ik ben geboren in het mooie dorp Jisp. Daar opgegroeid in de vrije natuur. Mede hierdoor heb ik een passie ontwikkeld voor vrijheid, natuur, rust en ruimte. Deze behoefte bracht mij een weg naar vele reizen, verschillende opleidingen en banen.

 Uiteindelijk na de opleiding bij de Aspi gedaan te hebben als Energetisch begeleider, ben ik een Yin Yoga opleiding gaan doen ter verdieping voor mezelf. Al snel kreeg ik de kans aangeboden om les te gaan geven bij Yogadreams in Zaandam. Vanaf dat moment werd lesgeven een feit. 

Na verschillende opleidingen en verdiepingstrainingen geef ik nu Yin yoga, Restorative Yoga, Mindfulness Yoga & mediatie, en Yoga Nidra. Het is voor mij belangrijk om de mens en zijn (mooie) lichaam echt te zien en persoonlijke aandacht te geven. Dit staat in mijn yogalessen centraal. Bewegen vanuit aandacht en ruimte. Yoga in al zijn verschillende vormen laten ervaren. Wat het kan doen voor je lichaam en op mentaal en emotioneel vlak.Jolanda

Zo lang als ik mij kan herinneren ben ik geïnteresseerd geweest in alles wat met spiritualiteit te maken heeft. Het begon met Kristallen, boeken lezen, Orakelkaarten en in 2014 ontstond er een dieper bewustzijn toen ik de spirituele opleiding bij de Aspi als Energetisch begeleider heb gedaan. Elke dag ben ik me bewust van mijn bewustzijn en heb ik een diep verlangen om dit steeds verder te laten ontwaken. Dit doe ik door meditatie, lezen van spirituele teksten, verbinden met mensen en het volgen van cursussen/opleidingen die mij aanspreken. 

Ik heb vorig jaar de Levensinitiaties bij het Levenscollege gevolgd en nu ben ik bezig met de online cursus mediumschap en doe ik een driejarige opleiding voor Qiqong docent. In 2019 heb ik mijn beroep als leerkracht in het basisonderwijs afgesloten en ben ik met mijn man, Günther en zoon Thijs naar Oostenrijk verhuisd om een nieuw avontuur in onze leven aan te gaan. 

We hebben Haus Gartner gekocht, een typisch Oostenrijks huis, waarin we twee appartementen hebben gemaakt voor de verhuur. Zelf wonen we in het onderste gedeelte van dit prachtige huis met uitzicht rondom op weilanden, bossen en bergen. Een plek zo in de natuur waardoor ik tot rust kom en naar binnen kan keren. Deze fijne plek willen we graag delen met andere mensen en we ontvangen dan ook met plezier onze familie, vrienden en gasten die bij ons in Haus Gartner verblijven.