Lonneke de Best yoga

   'Verstillen vanuit aandacht & ruimte'

SUP & YIN YOGA RETREAT

'In het Wormer- en Jisperveld'

Ultiem buiten genieten van de mooie natuur in het Wormer- en Jisperveld met Suppen & Yin yoga. De perfecte combinatie van actief bezig zijn & ontspanning.

Meteen aanmelden  ( Ga naar: boek nu --> Sup specials )

Wanneer: 19 juli 2024  

Waar: Zwet’sup Jisp            

Kosten: € 69,- ( inclusief lunch | Sup materiaal | thee & koffie )

 • WhatsApp Image 2023-07-23 at 12.02.01-4
 • WhatsApp Image 2023-07-23 at 12.02.01-5
 • WhatsApp Image 2023-07-23 at 12.02.01-6
 • WhatsApp Image 2023-07-23 at 12.02.01-7
 • WhatsApp Image 2023-07-23 at 12.02.01-3
 • WhatsApp Image 2023-07-23 at 12.02.01-2


Suppen & Yin yoga, de perfecte combinatie voor een heerlijke ontspannen dag op het water!

We starten deze dag met een uitgebreide Sup instructie om vervolgens een mooie route door het veld te maken.

Suppen is de perfecte manier om geruisloos het natuurgebied Wormer- en Jisperveld te ontdekken. Wanneer je je op de Sup door de prachtige slootjes verplaatst zal je meteen merken hoe uniek en rustgevend deze manier van bewegen is.

We suppen naar het prachtige Natuureiland in Jisp om daar de Yin yoga te beoefenen & te genieten van een heerlijke lunch.

Yin yoga is een rustige vorm waarin we houdingen langer aanhouden en gebruiken om steeds dieper te ontspannen en te verstillen.

Daarna is er ruimte om te zwemmen en te ontspannen voordat we weer terug suppen.

Een dag voor jezelf om helemaal te onthaasten!

Incl: gezonde lunch & thee.

Deze dag is geschikt voor zowel beginners als ervaren yogi’s / suppers (  kunnen zwemmen is verplicht  )

Deze dag is geschikt voor zowel beginners als ervaren yogi’s / suppers :-)

Programma:

10.00 – 10.30  Welkom & kennismaking met thee / koffie

10.30 – 11.00  Sup instructie

11.00 – 12.00  Sup route door het Jisperveld

12.00 – 12.30  Aankomst yoga plek in de natuur

12.30 - 13.30  Yin yoga les

13.30 - 14.00  Pauze / thee

14.00 - 15. 30 Lunch en aansluitend vrije tijd & ruimte om eventueel te zwemmen

15.30 - 16.30  Suproute terug

16.30 - 17.00  Aankomst bij Zwet'sup & afscheid

* Deze dag is afhankelijk van weer & wind. Mocht deze dag niet doorgaan dan wordt jou niks in rekening gebracht. Annulering door slecht weer of te veel wind zal maximaal 24 uur van tevoren gebeuren.

* Betaling dient op de dag zelf te gebeuren voor we starten middels pin of contant.

* Deze dag gaat door bij minimaal 6 deelnemers

* Mocht je deze dag willen afsluiten met een hapje en of drankje, dan is er de mogelijkheid om te reserveren bij restaurant de Lepelaar, gelegen naast Zwet’sup. Ook kun je hier optioneel een kamer boeken als je van wat verder komt!Yin Yoga retreat in Oostenrijk 2025

Yin yoga, Yoga Nidra, Soundhealing & wandelen. 

Woensdag 18 t/m dinsdag 24 juni 2025 

In Haus Gartner, Neukirchen am Grossvenediger, Oostenrijk.

In Oostenrijk daar waar de natuur magisch is door zijn prachtige groene bossen, bergen, kleine riviertjes en watervallen.


Meteen aanmelden? Scroll naar beneden voor het aanmeldformulier.

 • Oostenrijk regenboog huis
 • Handpan Oostenrijk
 • Soundhealing
 • Hintersee
 • Haus Gartner met tuin
 • Uitzicht
 • Blausee
 • Yoga ruimte
 • Hintersee
 • Ligging Haus Gartner
 • Tuin uitzicht
 • Yin yoga pose | Blausee 2
 • Bloesem
 • Slaapkamer
 • Rivier


Programma

In de ochtend starten we met ontspannen Yin Yoga lessen. Overdag heb je vrije tijd om te genieten van de mooie natuur & dorpjes in de omgeving. Ook maken we wandelingen in de natuur, zullen er meditaties en verdiepende sessies zijn. In de avond sluiten we af met Yin & Yoga Nidra lessen. Verder zal er een Yin les zijn begeleidt met handpan &  klankschalen. Er is altijd de vrije keuze om niet mee te doen met het programma. Yin yoga
Deze rustige vorm van yoga geeft een diepe verbinding met jezelf en heeft een kalmerende en ontspannende werking. Het stimuleert het bindweefsel, banden, pezen en gewrichten waardoor je op den duur meer ruimte, kracht en flexibiliteit in het lichaam kan ervaren. Bovendien geeft Yin yoga je de mogelijkheid jezelf tegen te komen op lichamelijk, mentaal en emotioneel vlak.
Haus Gartner - Logies 

Net buiten het prachtige dorpje Neukirchen am  Großvenediger ligt Haus Gartner, omringd door weilanden, bossen en bergen. Er zijn één en twee persoonskamers met balkon, eigen badkamer en twee gezamenlijke keukens. Ook is er een grote tuin aanwezig om onder de appelboom te relaxen.

Vanuit Haus Gartner kun je verschillende prachtige wandelingen maken. Op tien minuten lopen ligt de Blau See en op twintig minuten lopen door de weilanden en het bos kom je bij een prachtige waterval, Untersulzbach Wasserfall.

Kosten 

€ 888,- p.p voor 1 persoon  (eigen slaapkamer en programma)

€ 666,- bij 2 personen. (gedeelde slaapkamer  en programma)

Niet inbegrepen: vlucht of autoreis naar Oostenrijk/ontbijt, lunch en avondeten

Inclusief bij de kamers & gedeelde keukens: beddengoed, handdoeken, theedoeken en eindschoonmaak.

Dit retreat gaat door bij minimaal 4 deelnemers. In de maand voorgaand de startdatum wordt hierover contact gehouden. Houd hier rekening mee met het boeken van je vlucht of eventuele extra overnachtingen elders! 


Nadat je je hebt aangemeld ontvang je een bevestigings e-mail met gegevens voor een aanbetaling van € 200,00. In de maand voorafgaande aan de week sturen wij een tweede e-mail met een betaalverzoek voor het restant van het bedrag. 
 Zowel de organisatie als de deelnemers behouden het recht de week i.v.m. ziekte of andere acute omstandigheden te annuleren. Hier geldt dat de volledige betaling wordt teruggestort.

Deelname aan de activiteiten van deze week zijn geheel op eigen risico.


Maaltijden
Voor het ontbijt, lunch en het avondmaal kun je ervoor kiezen om hiervoor zelf inkopen te doen of dit in één van de Gasthoven in de nabije omgeving te nuttigen. De beide keukens van Haus Gartner hebben een koelvrieskast, kookstel, oven, magnetron en vaatwasser. Voor diegenen die met de trein of vliegtuig zijn gekomen, zullen we twee momenten in de week prikken waarop we samen naar de supermarkt rijden. Verse broodjes voor het ontbijt & lunch kunnen worden besteld en afgeleverd bij Haus Gartner. 

Reisinformatie
Vliegtuig
Vluchten met Transavia komen/vertrekken van Innsbrück op zondag en woensdag, vanaf daar kun je de trein nemen naar Kitzbühel waar je tegen een kleine vergoeding opgehaald kan worden van het station. www.transavia.com Op de app Trainline kun je gemakkelijk een treinreis boeken
Treinreis
Het is ook mogelijk om met de trein van Nederland naar Kitzbühel te gaan en dan opgehaald te worden vanaf het station in Kitzbühl. Deze reis kun je boeken via de app Trainline of de app NS International
Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om met eigen vervoer te komen of een auto te huren in Oostenrijk : www.easyterra.at


Het is mogelijk om extra nachten bij te boeken wanneer er plek is.
Bij vragen hierover kun je altijd mailen met Jolanda debruijnejolanda@gmail.com

Of bellen op: +43 6702013481


Wie zijn wij?

Wij zijn Lonneke en Jolanda. In 2015 hebben we elkaar leren kennen toen we allebei de Aspi deden, een spirituele opleiding. Sindsdien is er een mooie vriendschap ontstaan. We hebben gesprekken met elkaar waarin we verbinden, verdiepen en leren van elkaar en onze ervaringen in het leven. Deze krachten willen we bundelen en samenbrengen in onze Yin Yoga retreat.

Lonneke 

Ik ben geboren in het mooie dorp Jisp. Daar opgegroeid in de vrije natuur. Mede hierdoor heb ik een passie ontwikkeld voor vrijheid, natuur, rust en ruimte. Deze behoefte bracht mij een weg naar vele reizen, verschillende opleidingen en banen.

 Uiteindelijk na de opleiding bij de Aspi gedaan te hebben als Energetisch begeleider, ben ik een Yin Yoga opleiding gaan doen ter verdieping voor mezelf. Al snel kreeg ik de kans aangeboden om les te gaan geven bij Yogadreams in Zaandam. Vanaf dat moment werd lesgeven een feit. 

Na verschillende opleidingen en verdiepingstrainingen geef ik nu Yin yoga, Restorative Yoga, Mindfulness Yoga & mediatie, en Yoga Nidra. Het is voor mij belangrijk om de mens en zijn (mooie) lichaam echt te zien en persoonlijke aandacht te geven. Dit staat in mijn yogalessen centraal. Bewegen vanuit aandacht en ruimte. Yoga in al zijn verschillende vormen laten ervaren. Wat het kan doen voor je lichaam en op mentaal en emotioneel vlak.

Jolanda

Zo lang als ik mij kan herinneren ben ik geïnteresseerd geweest in alles wat met spiritualiteit te maken heeft. Het begon met Kristallen, boeken lezen, Orakelkaarten en in 2014 ontstond er een dieper bewustzijn toen ik de spirituele opleiding bij de Aspi als Energetisch begeleider heb gedaan. 

Elke dag ben ik me bewust van mijn bewustzijn en heb ik een diep verlangen om dit steeds verder te laten ontwaken.

Dit doe ik door meditatie, lezen van spirituele teksten, verbinden met mensen en het volgen van
cursussen/opleidingen die mij aanspreken. Ik heb in 2022 de Levensinitiaties bij het Levenscollege gevolgd en in november 2023 rond ik een driejarige opleiding voor Qiqong docent af.

We hebben Haus Gartner gekocht, een typisch Oostenrijks huis, waarin we twee appartementen hebben gemaakt voor de verhuur. Zelf wonen we in het onderste gedeelte van dit prachtige huis met uitzicht rondom op weilanden, bossen en bergen. Een plek zo in de natuur waardoor ik tot rust kom en naar binnen kan keren. Deze fijne plek willen we graag delen met andere mensen en we ontvangen dan ook met plezier onze familie, vrienden en gasten die bij ons in Haus Gartner verblijven.